Προσωπικά στοιχεία
Ο Θανάσης Παπαθανάσης γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1970. Σήμερα ζει και εργάζεται στην πόλη μας. Είναι έγγαμος με τη Μίνα Σκουβαρά και έχει δυο παιδιά.
Σπουδές & επαγγελματική δραστηριότητα
Είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και έχει παρακολουθήσει ειδικά προγράμματα Σεμιναριακών Σπουδών στο Φαρμακευτικό Marketing και στις Ομοιοπαθητικές Εφαρμογές. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Έρευνας- Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Φαρμακευτικών Ερευνών και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ). Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Από το 1996 είναι ιδιοκτήτης Φαρμακείου στη Ναύπακτο και από το 1999 μέτοχος και μέλος της Συνεταιριστικής Επιχείρησης Φαρμακοποιών Δυτικής Ελλάδας (Σ.Ε.Φ.Α.Ρ).

Πολιτική & συνδικαλιστική δράση

Θεωρώντας ότι η ανάμιξη στα κοινά αποτελεί χρέος του ενεργού πολίτη, δραστηριοποιήθηκε από τα πρώτα κιόλας φοιτητικά του χρόνια στο φοιτητικό κίνημα, διατελώντας, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος του Δ. Σ του Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ,Κ. Πλούσια είναι, επίσης, η συμμετοχή του στο τοπικό κοινωνικό γίγνεσθαι της Ναυπάκτου, καθώς θεωρεί ότι η δράση στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου.

1998

Εξελέγη δεύτερος Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου, με τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. δημοτικό συνδυασμό. Την ίδια χρονιά εξίσου σημαντική υπήρξε η εκλογή του ως μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.

2000

Διατελεί Αντιδήμαρχος του Δήμου μας έως και το 2002 υπηρετώντας την αρχή ότι η τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίο έμπρακτης προσφοράς στον τόπο.

2002

Εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας. Την ίδια χρονιά εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπάκτου, πρώτος μεταξύ των υποψηφίων όλων των παρατάξεων και πάλι με τον υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ. συνδυασμό.

2003

Εκλέγεται αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ναυπακτιακός Αστέρας και παράλληλα είναι μέλος διάφορων Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής μας καθώς και του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

2004

Εκλέγεται αντιπρόσωπος για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.

2005

Εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου ενώ την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (Ε.Ο.Φ.) και τακτικό μέλος της Επιτροπής Ασφαλιστικών Ταμείων, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

2006

Εκλέγεται Δήμαρχος Ναυπάκτου, ο νεότερος στην ιστορία της πόλης, ενώ λίγους μήνες αργότερα, εκλέγεται Μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ. Μετέχει στην Επιτροπή Νεολαίας και Άθλησης της ΚΕΔΚΕ, ενώ είναι αιρετό μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ Αιτωλοακαρνανίας.